Fájdalmas triggerpontok

Akut és krónikus fájdalom jelenkezik a háton, a vállon, nyakon stb. egyes izomszakaszok tartós megrövidüléséből és görcsös fájdalmából adódóan.

MI A TRIGGERPONT?

A triggerpont az izomnak az a rostos része, ami az erőltetéstől, túlzott terheléstől, illetve a rossz testtartás következményeként tartósan megrövidül, illetve megvastagszik.

HOGYAN JÖNNEK LÉTRE A TRIGGERPONTOK?
A rossz testtartás, a nem megfelelő terhelés, illetve a túlzott stressz kedvezőtlen hatással van az izomra, a porcokra, a csontokra és az ínakra. Következménye? Fájdalmas triggerpontok az izomzatban, és perifériális triggerpontok ott, ahol az ínszalagok a csontokhoz tapadnak (tendonitis).

HOL TALÁLHATÓK A TRIGGERPONTOK?
A triggerpontok a test bármely pontján keletkezhetnek az izomrostokban. Gyakori, hogy a fájdalom az igazi probléma helyétől távol jelentkezik. Így fordulhat elő, hogy sok hagyományos kezelés, nem az okot, hanem csak a tünetet kezeli.

HOGYAN KELL KEZELNI A TRIGGERPONTOKAT?
A triggerpontok kitapintása a szövetek apró mozgatásával történik. A Swiss DolorClast Trigger Point Terápia egy különleges, kíméletes hatékony kezelési mód. A kezelések hatására a testtartás javul, és a mozgás szabadabbá válik. Fontos megjegyezni, hogy a Swiss DolorClast terápia során az idegek nem sérülnek, ellentétben az injekció és a tű alkalmazása esetén.

Tudta Ön?

Az eredeti Swiss Dolor Clast készüléket az EMS cég fejlesztette ki. A kifejtett hatás nagyban a készülék által gerjesztett kavitációs buborékoknak köszönhető,melyeket ez a készülék tud leginkább előállítani.

Hol történik?

A szombathelyi Aréna Savaria épülete ad otthont a Sportorvosi Centrumnak: 9700 Szombathely, Eperjes utca 1.

megnézem térképenmegnézem térképen